Коалиция Продължаваме промяната - Демократична България внесе в Административен съд -

...
Коалиция Продължаваме промяната - Демократична България внесе в Административен съд -
Коментари Харесай

Коалицията ПП-ДБ внесе жалба в съда срещу решението на ЦИК машинният вот да не се брои отделно

Коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България "  внесе в Административен съд - София град тъжба против решението на Централната изборна комисия гласовете от машинния избор не се броят настрана, а непосредствено се сумират в общия протокол с вота от хартиените бюлетини.

Според жалбата, подписана от юристите Надежда Йорданова и Никола Минчев, с решението си ЦИК нарушава наредбите и задачите на Изборния кодекс. Жалбоподателите чакат съдът да отхвърли административния акт на комисията и да ѝ даде инструкции по какъв начин да съблюдава закона.

В документа се показва, че Изборният кодекс изисква ЦИК да разгласява неотложно на уеб страницата си както резултатите от машинното гласоподаване, по този начин и от хартиеното от секционните, районните и общинските изборни комисии. И че смисълът на това условие е да бъде обезпечена бистрота на изборния развой, до момента в който при решението на ЦИК е невероятно да се откри какъв брой са употребяваните бюлетини за машинно гласоподаване. А тъй като няма условие за разпечатване на машинния протокол, няма по какъв начин да се разбере какъв брой индивида са дали своят вот с машина и какъв е общият резултат по-късно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР